De witte berg

Maandagochtend staan we klaar om te vertrekken naar een nieuwe locatie. DE auto is gepakt en nagekeken, de mobile is schoongemaakt. Maar waar gaan we naartoe? We zijn in afwachting van bericht van kantoor, want we kunnen niet zomaar ergens heen vertrekken. Wordt het Frankrijk of misschien toch nog iets in Italië?

meer van AnnecyWe hebben overleg met kantoor. Er zijn twee brandhaarden in Frankrijk waar we naartoe kunnen. Op beide campings moeten nog tenten worden opgebouwd en klaargemaakt voor het aankomende weekend met gasten. Afgesproken wordt om alvast richting het meer van Annecy te rijden en mocht onderweg de bestemming wijzigen kunnen we bij Milaan nog altijd een andere route pakken. Het blijft het meer van Annecy.

Tot bij Torino (Turijn) blijft het landschap relatief vlak. Net voor Turijn gaat de route bergennaar het noorden richting de Franse grens. Het landschap wordt bergachtig en de bebouwing wordt meer een mengeling tussen Zwitsers en Frans. Niet zo vreemd, want we rijden door de Savoie, een grensoverschrijdend gebied van Italië, Frankrijk en Zwitserland. De bergen worden groter en hoger en we zien her en der nog sneeuw bovenop. En daar ligt ie! De berg waar de tunnel naar genoemd is en de tunnel die we beiden voor het eerst gaan nemen. Een tunnel van meer dan 11 kilometer lang. De tunnel die voor ons in Italië begint en in Frankrijk eindigt. Het kost een vermogen, we schrikken ervan. We gaan via de Monte Bianco oftewel de Mont Blanc.

mont blancDe bergen om ons heen zijn prachtig. Na de snelweg gaan we een stukje via een provinciale weg. Door een wegomleiding komen we over een route die niet zou misstaan in het programma “de gevaarlijkste wegen”. Onze navigatie gaat helemaal van slag en is kilometers lang de route aan het herberekenen en probeert ons via onmogelijke paadjes te sturen. We volgen toch maar de geasfalteerde weg, wel zo verstandig, en uiteindelijk komen we op plaats van bestemming. Het meer van Annecy. De bedoeling is dat we helpen holiday tenten in te richten nadat de tentenbouwers zijn geweest. De volgende keer meer hierover.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s